به گزارش میانخبر ، حسن مهدوی در گفتوگو با ما درباره وظایف و برنامههای سازمان تأمین اجتماعی به خبرنگار ما گفت: سازمان تأمین اجتماعی این افتخار را دارد که برای ارتقاء وضعیت معیشت و حل مشکلات کارگران و بیمه شدگان تلاش کند تا با توجه به شرایط خاص کشور بتوانیم بهعنوان حامیان اصلی کارگران به تعهدات و قرارهای قانونی عمل کنیم.
وی با بیان اینکه کارگران در تولید ملی نقش بسزایی دارند، افزود: کارگران بهعنوان قشر پرتلاش جامعه نقش و عملکرد ویژهای در تولید ملی کشور دارند و با وجود اینکه گاهی خدمترسانی به آنها در شرایط مطلوبی قرار نمیگیرد اما تمام تلاش ما رفع مشکلات در این زمینه است.
رئیس سازمان تأمین اجتماعی میاندورود به مراحل بیمه کارگران ساختمانی اشاره داشت و گفت: طبق قانون مصوب مجلس شورای اسلامی، سازمان تأمین اجتماعی مکلف است نسبت به بیمه کارگرانی که در زمینه ساخت و ساز مسکن فعالیت دارند اقدام به بیمه و انجام تعهداتی به آنها کنند و قرار شد که سالانه به صورت مرحلهای نسبت به بیمه کارگران ساختمانی اقدام شود.
وی خاطرنشان کرد: در سال 93 با رکودی مواجه شدهایم در رابطه با اینکه سازمان با توجه به اجرای تعهد دولت نسبت به پرداخت تعهد مالی خود و همچنین برخی از نقضهایی که در صدور پروانه و اطلاع سازمان از درستی صدور پروانه و عوارضی که در شهرداریهای سازمان اتفاق میافتاد که خوشبختانه در پایان سال93 سازمان با همیاری شهرداریها و وزارت کشور به یک راه حل منطقی رسید و قرار بر آن شد تا بتوانند بهتر و دقیقتر به شناسایی مسکن و کارگرانی که مشغول به کار هستند اقدام کنند.
مهدوی درباره سهمیه بیمه میاندورود و بیمه شدگان گفت: در طول مدتی که قانون بیمه کارگران ساختمانی منصوب شد طی مراحل مختلف بیمههایی را به شعبه میاندورود اختصاص دادند که مجموع درخواستهایی که به سازمان تأمین اجتماعی ارائه شد، در طول 3 سال حدود 558 نفر از کارگران زحمتکش عرصه تولید مسکن تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گرفتهاند.
وی اظهار داشت: صحبتهایی که از طرف وزیر کار تعاون و رفاه اجتماعی صورت گرفت قرار شد تا پایان سال حدود 700 هزار نفر کارگران ساختمانی تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار بگیرند اما هنوز از سهمیه بیمه 100 هزار نفری که در مرحله اول اختصاص داده شد و قرار بود به سازمان ها ابلاغ شود کاری صورت نگرفته است.
این مسئول درباره بودجه سازمان گفت: سازمان تأمین اجتماعی بهعنوان یک سازمان عمومی غیر دولتی که در مباحث دولتی هیچگونه ردیف بودجهای از دولت ندارد و مجموع منابعی که صرف ارائه خدمت و تعهدات قانونی میشود از محل جمعآوری حق بیمهها از کارگران و کارفرمایان به تأمین اجتماعی پرداخت میشود .
وی با اشاره به وجود 2500 واحد کارگاهی در شهرستان، افزود: از مجموع این واحدها درآمد سازمان یک میلیارد و 700میلیون تومان است که باید از کارگاههای مختلف دریافت کنیم.
مهدوی عمده فعالیت شهرستان میاندورود رادر بخش کشاورزی دانست و گفت: عمده فعالیت افراد در سطح شهرستان کشاورزی است و بیشتر کارگاههایی که پرونده فعال دارند مربوط به بخش کشاورزی است.
وی تصریح کرد: تعداد قابل توجهای از شرکتهای بزرگ را میتوان شرکت شیر و گوشت مهدشت، کشت و صنعت و صنایع فلزی نام برد که اقدام به بیمه کارگران خود کردهاند.
رئیس سازمان تأمین اجتماعی میاندورود به شرکتهای بحراندار در منطقه اشاره داشت و بیان کرد: مطالبات به اجرا رسیده 35 میلیارد و 528 میلیون ریال است که از این مجموع حدود 25 میلیارد ریال مربوط به سه شرکت بحراندار چل الکتریک، پارس کروم و تولید تخته سه لایی شهید رجایی است که بهدلیل بحرانی که این شرکتها مواجه هستند هنوز موفق به دریافت مطالبات نشدهایم.
وی خاطر نشان کرد: زمانی سازمان تأمین اجتماعی وضعیت بهتری خواهد داشت که چرخه اقتصادی کشور اوضاع مناسبی داشته باشد و شرکتهای تولیدی و پروژههای عمرانی در کشور فعال باشد تا تعداد بیشتری از افراد مشغول به کار شوند و مسلما با این روند تعداد بیمه شدگان که سرمایه اصلی تأمین اجتماعی تلقی میشوند نیز بیشتر خواهد شد و شاهد رونق اقتصادی و چرخه تولید در میاندورود خواهیم بود.