به گزارش ماینخبر، محمود عباسی در جلسه شورای اسلامی شهر قزوین که امشب در تالار اجتماعات این شورا برگزار شد، با بیان اینکه قزوین پیشینه تاریخی دارد و پایتخت دوران صفویه بوده است، اظهار داشت: این شهر طی سالهای گذشته در حقوق بشر هم گامهای بسزایی برداشته است.
وی با بیان اینکه کلینیک حقوق شهروندی در شهر قزوین شکل میگیرد، بیان کرد: در این کلینیک روانشناس، حقوقدان و مددکار اجتماعی حضور دارند و به مراجعهکنندگان خدمات لازم را ارائه میدهند.
معاون حقوق بشر و امور بینالملل وزیر دادگستری با بیان اینکه در جامعه مشکلات مختلفی وجود دارد و خانوادهها از آنها رنج میبرند، عنوان کرد: کلینیکها در رفع مشکلات مردم همکاری کرده و تلاش در رفع آسیبها و معضلات اجتماعی جامعه دارد.
عباسی تصریح کرد: کلینیکهای حقوق شهروندی بعد از گذشتن زمانی پالایش میشود، اگر این کلینیکها در رفع و کاهش مشکلات و آسیبهای اجتماعی جامعه مفید نباشد، آنها را منحل و یا در زمینه تقویت آن اقدامات لازم انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه راهاندازی 7 کلینیک حقوق شهروندی در شهر قزوین را در دستور کار داریم، مطرح کرد: استان قزوین ظرفیت دارد تا 50 کلینیک ساخته شود و این کلینیکها در کنار نهادهای مردمنهاد به فعالیت خود ادامه دهد.
معاون حقوق بشر و امور بینالملل وزیر دادگستری با بیان اینکه شورای اسلامی شهر قزوین و شهرداری قزوین نقش بسزایی در نهادینه کردن حقوق شهروندی و اخلاق شهروندی در سطح جامعه دارد، خاطرنشان کرد: تحقق این هدف موجب ارتقای جایگاه این نهادها میشود.
عباسی بیان کرد: درصدد هستیم با بهرهگیری از ظرفیت و امکانات شورا و شهرداری در راستای ارائه خدمات به مردم با هدف رفع و کاهش مشکلات آنها گامهای بسزایی را برداریم.
وی با بیان اینکه قزوین و شهرستان یزد همزمان به عنوان پایلوت اجرای طرح حقوق شهروندی انتخاب شدهاند، تشریح کرد: در این کلینیک حقوق شهروندی بررسی و با اجرای برنامههای آموزشی این حقوق در سطح شهر نهادینه میشود.
معاون حقوق بشر و امور بینالملل وزیر دادگستری یادآور شد: کلینیک حقوق شهروندی با هماهنگی و همکاری شورا و شهرداری فعالیت خود را آغاز میکند تا با همت و ارائه خدمات مؤثر و تأثیرگذار اعضای کلینیک، مشکلات اجتماعی جامعه روند نزولی داشته باشد.
عباسی پیشگیری از ناهنجارهای اجتماعی و کاهش تشکیل پرونده در محاکمه دادگستری و شورای حل اختلاف را از مهمترین اهداف راهاندازی کلینیک حقوق شهروندی عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه کانون وکلای دادگستری استان قزوین خدمات شایسته به مردم ارائه میدهد، بیان کرد: این کانون با ارائه معاضدت حقوقی گامهای بسزایی را در آگاهیدهی به قشرهای مختلف جامعه برداشته است.
معاون حقوق بشر و امور بینالملل وزیر دادگستری با بیان اینکه بیش از 3 هزار معاضدت حقوقی و قضایی توسط کانون وکلای دادگستری ارائه شده است، تصریح کرد: این آمار باید به 10 هزار مورد برسد که تحقق این مهم موجب کاهش پروندههای مردم در دادگستری میشود.
عباسی یادآور شد: باید از ظرفیت کانون وکلای دادگستری در زمینه خدماترسانی به مردم استفاده کنیم تا بتوانیم در کاهش مشکلات مردم و حجم پروندهها در دادگستری گام بسزایی را برداشته باشیم.
وی بیان کرد: کارآموزانی که در کانون وکلای حقوق هستند با آشنا شدن مشکلات مردم میتوانند نقش بسزایی در رفع آنها داشته باشند.
منبع : فارس