به گزارش میانخبر، دولت تدبیر و امید از زمان روی کار آمدن با شیوههای مختلف به دنبال ناکارآمد نشان دادن نظام جمهوری اسلامی ایران بود و در این میان نقش رئیس جمهور روحانی بیش از هر فرد یا گروهی در این دولت به چشم میآمد.
از ایستادن آشکار در مقابل رهبری و گرفتن زاویه با ایشان تا بارها حمله به فناوری موشکی کشور و زیرسوال بردن نهادهای انقلابی کارآمد نظام بخشی از زوایای آشکار و فاصله گرفتن این دولت از آرمانهای نظام، انقلاب و ولایت فقیه بوده است.
در جدیدترین اظهار نظر روحانی که در راستای برجامیزه کردن سیاستهای جمهوری اسلامی ایران گام بر میدارد این بار سخنان دوپهلو و ابهامانگیز موضوع «قدرت منطقهای» تلاش برای نارکارآمدی این نظام را در پیش گرفته است.
در حالی که تقریبا تمام مردم ایران از برجام به عنوان یک قرارداد بیروح و مرده نام میبرند دولت تدبیر و امید به دنبال برجام و مذاکرهای دیگر است که بسیاری از کارشناسان از آن به عنوان ضمائم شفاهی برجام نام میبرند.
روحانی در همایش بینالمللی مقابله با گرد و غبار اظهار کرد «بنده قبلا هم در بحث دیگری گفتهام، بحث بر اینکه کدام کشور در منطقه ما قویتر باشد باید کنار گذاشته شود، قویترین کشور در منطقه نباید به عنوان هدف اول دنبال شود، منطقه قویتر باید مدنظر ما باشد نه اینکه در رقابتهای منطقهای یک کشور در منطقه بخواهد در برابر کشورهای دیگر منطقه قد علم کند و قدرت خود را به رخ بکشد و تفرقه و شکاف و اختلاف را بیشتر کند، ما در منطقه مهم خاورمیانه و غرب آسیا یک خانواده هستیم، نمیتوانیم از هم فاصله بگیریم، خانواده قوی میتواند در یک جمع خوب زندگی کند نه اینکه یک فرد در داخل خانواده قوی باشد و بقیه ضعیف باشند، باید به فکر منطقه قویتر باشیم. رقابتهای مخرب نابجا را کنار بگذاریم، جنگهای منطقهای را خاموش کنیم.»
نکته اینجا است که باید دید هدف روحانی از بیان چنین نکاتی در این مقطع زمانی بسیار حساس چیست و چرا باید رئیس جمهور کشوری که امالقرای دنیای اسلام است چنین سخن بگوید؟
مگر میشود در منطقه پرالتهاب خاورمیانه قدرتمند نبود؟
سیداحمد حسینی دانشجوی دکترای علوم سیاسی در گفتوگو با بلاغ، اظهار کرد: برجام مدل ضعیفی است که از همان ابتدا با نام برد برد موجب انحراف اذهان مردم و حتی مسئولان شد.
وی با بیان اینکه برجام مدلی برای نابودی عزت کشور و دستیابی به اهداف لیبرالی آمریکایی برخی از مسئولانمان شده است، تصریح کرد: بسیاری از مردم کشور از این مدل برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور ناراضی هستند اما معلوم نیست چرا دولت همچنان به آن افتخار میکند.
این دانشجوی دکترای علوم سیاسی با اشاره به اینکه آغاز راه برای رسیدن به برجام منطقهای با سخنان چند روز گذشته روحانی به ذهنها خطور میکند، خاطرنشان کرد: این نوع سخنان روحانی میتواند زمینهای برای معنیدار کردن ورود آمریکا، رژیم آلسعود و اسرائیل به منطقه باشد.
حسینی با اشاره به اینکه در حالی که پیروزیهای بزرگی در عراق و سوریه، جبهه مقاومت ایران و کشورهای نام برده به دست آوردند، گفت: همزمانی سخنان روحانی و تبریک آزادسازی موصل از سوی ترامپ شبهبرانگیز است.
وی با بیان اینکه مگر میشود پدر از فرزندی که خود تربیت کرده بیزار شود و پس از کشته شدنش تبریک نیز بگوید، افزود: حرکات ترامپ دیوانه کاملا مشخص است اما چرا رئیس جمهور کشورمان باید چنین سخنانی را مطرح کند جای بحث دارد.
این دانشجوی دکترای علوم سیاسی با بیان اینکه به طور معمول روسای جمهور میخواهند کشورشان از بیشترین اقتدار و تک بودن برخوردار باشد اما سخنان روحانی اینگونه به نظر نمیرسید، گفت: درست است که نباید به دنبال تفرقه باشیم اما مگر میشود در منطقه پرالتهاب خاورمیانه قدرتمند نبود؟
در مبارزه با تروریسم همه باید به فکر منطقه قوی باشند
سهیلا ذاکری کارشناس ارشد علوم سیاسی نیز در گفتوگو با بلاغ با اشاره به سخنان روحانی، اظهار کرد: همه باید به فکر یک منطقه قوی و قدرتمند باشند اما اینکه به فکر ساخت کشوری قدرتمند و تبدیل شدن به قدرت اول منطقه نباشیم سخنی بیهوده و منفعتطلبانه است.
وی با بیان اینکه برخی از سخنان روحانی به عنوان رئیس جمهوری ایران گفته میشود که دشمن از بیان آن اکراه دارد، تصریح کرد: در مبارزه با تروریسم و استکبار جهانی همه باید به فکر منطقه قوی باشند و این منطقه قدرتمند به یک رهبر نیاز دارد که به دلیل امنیت بالا و نفوذ فراوان منطقهای ایرانف این کشور به یک ابرقدرت منطقه تبدیل شده است.
این کارشناس ارشد علوم سیاسی گفت: با همین سخنان سادهاندیشانه برخی مسئولان بود که برجام به ضعیفترین شکل ممکن منعقد شد و انگار خطوط برخی تفکرات دشمنان از داخل سرمشق گرفته میشود.
ذاکری با اشاره به اینکه در سخنان روحانی در همایش گرد و غبار صراحتا مواضع ایران درباره قدرتمند شدن در منطقه به زیرسوال برده شد، گفت: مگر میشود با رژیمی چون آلسعود رقابتی تساوی یا برد برد داشت؟
وی افزود: آلسعود از لحاظ مالی تروریسمها را تقویت کرده است و برای ایران شمشیر از رو بست، چگونه مسئولان کشور این موارد را نمیبینند؟
این کارشناس با اشاره به اینکه روحانی در حال بازیگردانی یک سیستم از پیش تعریف شده است، اظهار کرد: رئیس جمهور به جای پرداختن به موضوعهای مهمی چون بیکاری، اشتغالزایی، کنترل تورم و بهبود وضعیت اقتصادی، به موضوعهای سیاسی میپردازد تا حس پاسخگویی و سرگرمی در مردم و طیف مقابل ایجاد کرده و از هدف اصلی دور بمانند.
ذاکری افزود: تلویحا این نوع سخنان روحانی برخی نهادهای نظامی و انقلابی را نیز هدف قرار داده است آن هم در شرایطی که در حال پیروزی کامل بر تروریسم و اربابانشان قرار داریم اما باید بدانند که این نهادهای ارزشی برای جبران کاستیهای دولت همچنان پرقدرت به کار خود ادامه میدهد.
مسئولان باید بدانند که در سخنرانیهایشان چه میگویند
ایران در منطقه در حال تبدیل شدن به یک ابرقدرت است و تمامی فعل و انفعالات آن به وسیله کشورمان مدیریت میشود، بنابراین مسئولان جمهوری اسلامی باید بدانند که در سخنرانیهایشان چه بگویند که برخی ضدانقلابیهای همیشه همراهشان از این سخنان بهرهبرداری علیه نظام و کشور نکنند.
همچنین نکتهای که روحانی باید به آن توجه کند این است که برای معنیدار کردن ورود آمریکا به خاورمیانه و کاهش قدرت منطقهای ایران همسو با دشمن نقشه طراحی نکند.
اینگونه اظهارنظرها که در حوزه امنیت ملی قابل تفسیر است در نهایت به ضرر جمهوری اسلامی به پایان میرسد و آن وقت است که آیندگان دو بنیصدر را در تاریخ مطالعه خواهند کرد.
منبع : بلاغ