به گزارش میانخبر، قانونگذاری و نظارت از مهمترین وظایف افرادی است که به نمایندگی از مردم در مجلس شورای اسلامی قدم میگذارند؛ لذا سالروز شهادت آیت الله سیدحسن مدرس مصادف با دهم آذر سال1316، را روز مجلس نامگذاری کردند، ایشان که در قامت نمایندگی مردم تهران در مجلس شورای ملی در سالهای تصدی مسئولیت خود با شجاعت و آزادی خواهی و سیاست پیشگی دینمدارانه، در دوران خفقان رضاشاهی به دفاع از حقوق حقه مردم میپرداخت؛ بنابراین، جایگاه مجلس شورای اسلامی در دو بعد قانونگذاری و نظارت، بسیار رفیع است و عموم نمایندگان در برنامهریزی و سیاست گذاریهای کلان کشور جامعه از قدرت لازم برخوردارند.
اطلاع، احاطه و تسلط بر مسائل کلان کشور از جمله شاخصههایی است که نمایندگان با توجه به هوش، ذکاوت و زیرک بودن در مسائل سیاسی و استفاده از مشاوران جوان را سرلوحه کار خود قرار دهند تا بازیچه مطامع سیاسی و اقتصادی بازیگرانی که قصد موج سواری از قدرت نمایندگان مجلس را دارند، نشوند.
لذا لازم است در سالروز نامگذاری روز مجلس و همچنین آغاز ثبت نام انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی به نکاتی از باب یاد آوری و تذکر برای آنانکه هم اکنون در مجلس شورای اسلامی وظیفه خطیر نمایندگی مردم عزیز ایران را به دوش می کشند و یا افرادی که قصد ثبت نام و برعهده گرفتن این وظیفه سنگین را در آینده دارند، بپردازیم.
از این سخن شهید مدرس وام میگیرم که خداوند 2 چیز را به من نداد یکی ترس و دیگری طمع، هرکس با مصالح ملی و امور مذهبی همراه باشد من هم با او همراهم و الا فلا.
و یا این سخن امام خمینی(ره) که در وصف شهید مدرس فرمودند "مدرس برای خدا کار کرد و از کسی نمیترسید" مدرس یک ملای دیندار بود. بعد از مردن چه چیز به جای خود گذاشت، جز شرافت و بزرگی ما میگوییم مثل مدرس ها باید بر رأس هیئت تقنینیه و قوای مجریه و قضایی واقع شود."
اگر نمایندگان مجلس این دو خصلت نترسیدن به غیر از خدا و طمع نورزیدن را همیشه سرلوحه کار خود قرار دهند و منافع ملی و مذهبی کشور را بر تمایلات شخصی و حزبی خود ترجیح ندهند، نه وامدار هیچ دولتی میشوند و نه لقب وکیل الدوله برآنها مینهند، چرا که نمایندهی مجلسی که حاضر به شفاف نمودن آرای خود در مجلس نیست و لیست اموال خود را طبق اصل ۱۴۴ قانون اساسی به مراجع ذیصلاح اعلام نمیکند؛ با توجه به سخنان امام راحل در بیان خصوصیات شهید مدرس، از دو حالت خارج نیست یا ترس از فاش شدن پشت پرده زد و بندهایی که در مخالفت یا موافقت آرای به ثبت رساندهاش دارد و یا اینکه ولی نعمتان خود را، که همان مردمی هستند که این نمایندگان منتخب آنانند، محرم آرا و نظرات خود نمیدانند.
بنابراین باید تاکید نمود که نماینده مجلس وظیفه دخالت در مسائل اجرایی کشور را ندارد، نماینده مجلس واسطه مردم و دستگاههای اجرایی کشور نیست، نماینده مجلس حق دخالت مستقیم در عزل و انتصابات را ندارد و اینکه نماینده مجلس شفاعت کننده نیست و اینها از جمله مواردی است که باید در میان مردم نیز فرهنگ سازی شود و مردم نیز از نمایندگان انتظاراتی خارج از وظایف اصلی تقنینی خود را نداشته باشند چرا که اگر نمایندگان به این امورات بپردازند از وظایف اصلی خود یعنی قانون گذاری و نظارت دور میشوند.
در نهایت با توجه به خصوصیات بارز شهید مدرس یعنی اسکتبارستیزی و ولایتمداری، شجاعت و صراحت کلام، نفوذناپذیری، مخالفت با امتیازطلبی، بیاعتنایی به جاه و مقام، پایداری و پارسایی و بصیرت از ایشان میتوان بهعنوان نمایندهای در تراز مجلس انقلاب اسلامی نام برد چرا که با عملکرد خود همچنان حلاوت نمایش درخشان حریّت او بر زبانها جاری و ساری مانده است.
فلذا باتوجه به مشکلات اقتصادی کشور و شرایط نامساعد معیشتی مردم؛ اینک در گام دوم انقلاب با توجه به تاکید مقام معظم رهبری به جوانگرایی و استقبال از تفکرات نو و جدید در تراز انقلاب اسلامی میتوان با انتخاب عاقلانه و هوشمندانه ملت عزیز ایران مجلسی پویا در خور ملت شریف ایران و تراز انقلاب اسلامی با خصوصیات شهید مدرس تشکیل داد.
یادداشت و مقاله
کد خبر : 30466 - تاریخ انتشار : شنبه 16 آذر 1398 - ساعت: 11:22
چاپ
نمایندهای در تراز شهید مدرس
این سخن امام خمینی(ره) که در وصف شهید مدرس فرمودند "مدرس برای خدا کار کرد و از کسی نمیترسید" مدرس یک ملای دیندار بود. بعد از مردن چه چیز به جای خود گذاشت، جز شرافت و بزرگی ما میگوییم مثل مدرس ها باید بر رأس هیئت تقنینیه و قوای مجریه و قضایی واقع شود."
تگ ها :