به گزارش میانخبر به نقل از مازنداصناف؛ مجتبي قرباني- در حالي شمارش معکوس جهت برگزاري انتخابات هيئت رئيسه اتاقهاي اصناف در 13 شهر مازندران آغاز شده است که تنور تبليغات نامزدها براي رقابت در 28 شهريورماه، هر روز، داغتر و داغتر ميشود.
بر اساس اين گزارش، اين روزها، نامزدها بهصورت زيرپوستي درحال يارگيري و برگزاري نشستهاي چندين و چند نفره با روساي اتحاديههاي صنفي جهت جلب توجه و نظر آنها در شهرستانهاي مشمول هستند.
از سويي ديگر، حضور پرشور و کمسابقه نامزدهاي انتخاباتي در مقايسه با ساليان گذشته، در کنار انگيزه مضاعف نامزدهاي جديد و حضور جسورانه جوانان جوياي نام، شور و هيجان اين کارناوال صنفي را مضاعف کرده است.
ثبتنام از 174 نامزد انتخاباتي در حالي انجام شد که تا کمتر از 10 روز آينده، تکليف 65 کرسي هيئت رئيسه 13 شهر استان شامل شهرهاي بابلسر، کلاردشت، نور، نکا، ساري، فريدونکنار، بابل، آمل، چالوس، رامسر، قائمشهر، تنکابن و محمودآباد مشخص خواهد شد.
در پايان مهلت نام نويسي و طبق اعلام فراخوان هيات اجرايي انتخابات، تعداد داوطلبان نهايي در بابلسر 15 نامزد، کلاردشت 9 نامزد، نور 12 نامزد، نکا 13 نامزد، ساري 21 نامزد، فريدونکنار 8 نامزد، بابل 13 نامزد، آمل 15 نامزد، چالوس 15 نامزد، رامسر 12 نامزد، قائمشهر 18 نامزد، تنکابن 13 نامزد و محمودآباد 10 نامزد ثبتنام کردهاند که براي تصاحب 5 کرسي هيات رئيسه در هر اتاق اصناف، رقابت تنگاتنگي را خواهند داشت.
هر چند بازار انتخابات اين روزها داغ است اما گفتن اين نکته خالي از لطف نيست که طي ساليان اخير، اختلافات داخلي اعضاي هيئت رئيسه، پاشنه آشيل غالب اتاقهاي اصناف در مازندران بوده است؛ اختلافاتي که دودش، چه در حين تبليغات، چه در روز رأيگيري و چه در دوران فعاليت نامزدها، به چشم بازار و متصديان و فعالان بيش از 170 هزار واحد صنفي استان ميرود.
اختلافاتي که ثمرهاش تنها، کاهش برايند عملکرد اعضا، تقليل محسوس بازده اتاق و چند دستگي در ميان پرسنل اتاق و روساي اتحاديههاي صنفي است که در نهايت بر افزايش دامنه و سرعت مشکلات و معضلات کسبه در استان دامن زده است.
از فعاليت افسار گسيخته دستفروشان گرفته تا تداخل صنفي، از حذف قانون حد و سقف صنفي گرفته تا رکود بازار، از نوسانات ارزي گرفته تا تعطيلي محسوس واحدهاي صنفي و دهها موضوع ديگر، از مشکلات جدي اصناف استان است که بايد در خانه امن و اميد بازاريها يعني اتاقهاي اصناف، شناسايي، پيشگيري و حلوفصل شود، اما زمانيکه اعضاي هيئت رئيسه اتاق اصناف قادر نباشند اختلافات داخلي خود را رفع کنند، چطور ميتوانند مشکلات اصناف را برطرف کنند.
نيرو، توان، زمان و انرژي که بايد براي حل مشکلات و تعالي بازار استان خرج شود، در مسير ناميمون اختلافات داخلي و مبارزه براي بقا روي صندليهاي اتاق اصناف و اثبات شايستگيها و برازندگيها هدر ميرود.
اما اين موضوع به همينجا ختم نميشود و بايد در کمال تأسف، قلممان را که همواره براي حمايت از بازار و بازاريهاي استان روي کاغذ لغزاندهايم، به سمتي ديگر بچرخانيم و بنگاريم که نمونه اين اختلافات داخلي، در بسياري از اتحاديههاي صنفي هم رايج و چون خورهاي شوم، بدنه بازار را تهديد و تخريب کرده است و اگر از همين حالا، با دقت فرد فرد متوليان صنفي در انتخاب منصفانه و صحيح هيئت رئيسه اتاق اصناف، ترميم نشود، عاقبت کار هماني خواهد شد که بايد بنشينيم و پشت دست بگزيم و بگوييم: " از ماست که بر ما است."
پايگاه اطلاعرساني مازنداصناف در راستاي رسالت رسانهاي خود، از تمامي نامزدهاي انتخاباتي و روساي اتحاديههاي صنفي مازندران تقاضا دارد که بهدور از حاشيه و تخريب، در فضايي آکنده از آرامش، همدلي و صميميت، ضمن انتخاب صحيح گزينههاي شايسته، آينده چهار ساله خود را، روشن و رو به جلو، ترسيم کنند.
بيشک در شرايط اقتصادي کنوني، چشم اميد کسبه به سياستهاي اتاقهاي اصناف و پيگيريهاي مجدانه آنها در خصوص حل معضلات دامنگيري چون ماليات، بيمه، عوارض صنفي، ارزش افزوده و غيره است تا از اين چالش جدي عبور کنند.
روساي محترم اتحاديههاي صنفي! يادتان نرود هر چند يک برگ رأي در دستان شما است، اما بايد بدانيم که شما نماينده صدها و هزاران عضو تحت پوشش اتحاديه متبوع خود هستيد، که به شما رأي اعتماد دادهاند، و اين احساس مسئوليت، تکليف شما را دوچندان خواهد کرد.