به گزارش میانخبر، امير سرلشکر سيد عبدالرحيم موسوي، فرمانده کل ارتش جمهوري اسلامي ايران در همايش بررسي جايگاه علم و فناوري در دفاع مقدس که در دانشگاه فرماندهي و ستاد ارتش برگزار شد، با اشاره به بيانيه گام دوم انقلاب گفت: براي برداشتن گام هاي استوار در آينده، بايد گذشته را درست شناخت و از تجربه ها درس گرفت. اگر از اين راهبرد غفلت شود، دروغها به جاي حقيقت خواهد نشست و آينده مورد تهديدهاي ناشناخته قرار خواهد گرفت و دشمنان انقلاب با انگيزههاي قوي، تحريف و دروغپردازي درباره گذشته و حتي زمان حال را دنبال ميکنند و از پول و همه ابزارها براي آن بهره ميگيرند.
وي با بيان اينکه رهزنان فکر، عقيده و آگاهي بسيارند، افزود: حقيقت را از دشمن و پياده نظامش نميتوان شنيد.
فرمانده کل ارتش با اشاره به علت برگزاري همايشهاي علم و فنآوري اظهار کرد: هنر جنگ، ترکيبي از علم، خلاقيت و حماسه است. منظور از علم همان دانش، فناوري و اطلاعات است و منظور از خلاقيت، ابتکار، نوآوري، هوشمندي و ميان بر است. منظور از حماسه، شجاعت، فداکاري، ايثار، خطرپذيري و از جان گذشتگي رزمندگان است که ترکيب اين سه عنصر با هم هنر جنگيدن را به وجود مي آورد و نبود هرکدام ضريب موفقيت را پايين ميآورد.
وي با بيان اينکه نبود علم اصل ماموريت را دچار نقص ميکند خاطرنشان کرد: کسي فکر نکند که يک عده، بدون حساب و کتاب، بدون برنامه و طراحي، بدون تعيين تکليف و وظيفه دقيق راه ميافتند و ميروند در جنگ پيروز ميشوند، خير؛ همه چيز حساب و کتاب داشته و براي موفقيت، هر سه عامل لازم است.
سرلشکر موسوي در ادامه با بيان اينکه ناکاميهاي زمان جنگ بايد دقيق بررسي شود که کدام عامل ناديده گرفته شده يا سهم آن به خوبي ديده نشده است، تصريح کرد: نقش علم و فنآوري در دفاع مقدس، به دليل گستردگي آن و وجودش در همه شئون و عرصههاي جنگ مغفول مانده است و ما از هر کجاي جنگ شروع کنيم، خود را متکي و محصور به علم و فناوري ميبينيم.
فرمانده کل ارتش در اين مراسم با اشاره به اينکه علم و دانش به معناي آگاهي، دانستن و وقوف به چيزي که اينجا از آن چيز به نام جنگ ياد ميشود، گفت: وقتي علم و دانش کاربردي شده و روي زمين پياده ميشود، مفهوم آن فناوري است و اين فناوري منتج به محصول ميشود که اين محصول فناوري يک وقت يک طرح عملياتي و يا يک قطعه پيچيده رادار هواپيما، ناو جنگي و يا يک وقت هم يک اسلحه و يا خود هواپيما يا ناو است.
سرلشکر موسوي با طرح اين سوال که کدام يک از اينها در دفاع مقدس نبودند و يا اگر نبودند ما بايد چه کار ميکرديم؟ بيان کرد: فراخوان، سازماندهي، تجهيز، آموزش، اعزام، چينش، تقسيم وظايف، مديريت بر حسن اجرا، هيچکدام بدون علم و دانش و فناوري امکان پذير نيست.
فرمانده کل ارتش تصريح کرد: افسري که مي خواهد به پايينترين درجه افسري برسد بايد تمام علوم مختلف از رياضيات تا بالستيک، فيزيک و ليزر را به خوبي بياموزد، تمام اين علوم براي برنامه ريزي و حضور در ميدان جنگ است. در بسياري از رسته ها افسر بدون علم هيچ کارايي ندارد، وقتي خلاقيت، حماسه و ابتکار جمع مي شود به موفقيت ميرسيم.
وي در ادامه با تاکيد بر ضرورت طي دورههاي علمي، تخصصي و فني براي افسران افزود: آيا يک افسر بدون گذراندن و قبولي واحدهاي رياضي و فيزيک و ساير رشتهها ميتواند موفق شود؟ آيا يک افسر ميخواهد کارخانه اداره کند؟ آيا ميخواهد وزير شود؟ آيا ميخواهد مدير کل شود؟ آيا ميخواهد شهرک صنعتي اداره کند؟ خير، ميخواهد بجنگد و جنگ با اين علوم و فناوريها اداره ميشود.
در اين همايش همچنين از تعدادي از خانواده هاي معظم شهدا و همچنين پيشکسوتان دفاع مقدس ارتش تقدير شد.