به گزارش ميانخبر، سید جواد ساداتی نژاد، وزیر جهاد کشاورزی دیشب در جلسه رفع موانع تولید و شورای اداری شهرستان نیشابور اظهار کرد: حذف ترجیحی یک تصمیم حاکمیتی است، که البته هدف ما حفظ ارز ترجیحی است که در هر صورت باقی ماندن آن بستگی به نظر مجلس، دولت و حاکمیت دارد اما در صورتی که ارز ترجیحی حذف شود تمهیداتی اندیشیده شده تا آسیبی به تولیدات وارد نشود.
وی با اشاره به اینکه خرو پایتخت آلوی کشور است، ادامه داد: از 23 فروردین سازوکاری برای خرید تضمینی آلو آماده میکنیم؛ همچنین راهاندازی انبار سه هکتاری متروکه این منطقه و نیز ایجاد زیرساختهای لازم برای بسته بندی آلو و صادرات از آن فراهم میکنیم که اینها منجر به حذف دلالها در تولید آلو میشود؛ باید مشکلات بازار دام بخش میان جلگه شهرستان نیشابور نیز به صورت ویژه برطرف شود.
ساداتی نژاد بیان کرد: برای اولین بار کل زنجیره غذا از مزرعه تا سفره در اختیار جهاد کشاورزی قرار داده شده و این باعث انسجام و امنیت غذایی در کشور میشود، به گونهای که ما دیگر شاهد التهاباتی از قبیل ایجاد صفهای مرغ و توزیع آن با کارت ملی نخواهیم بود.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: یکی از معایب اصلی حوزه دامداری و کشاورزی در کشور، پراکنده بودن اتحادیه و انجمنهای صنفی این حوزه است، لذا ما به دنبال آن هستیم تا سازکاری اندیشده شود و مانند تمام دنیا اتحادیههای قدرتمند و واحدهایی ایجاد شود که نمانیدگی تمام کشاورزان و دامها را داشته باشد و تصیمگیری های کلان از جمله قیمت گذاری محصول در همان سال بتوان با این اتحادیه همفکری و همافزایی و همکاری کرد.
ساداتی نژاد بیان کرد: برای واردات نهادهای دامی در ماههای پیش رو تدبیر شده و هیچ نگرانی در این خصوص وجود ندارد چرا که شخص رییس جمهور حامی بخش کشاورزی و دامداری به عنوان یک بنگاه بزرگ اقتصادی است.
وی با اشاره به اینکه وزارت کشاورزی معتقد به صادرات است و مجوز صادرات دام زنده را نیز در سال گذشته صادر کرده، ادامه داد: مشکل این است که در کشور ما آمار دقیقی از تولید دام وجود ندارد، لذا ما طرفدار ایجاد ساز و کاری به ابزار داده و اطلاعات هستیم که بتوانیم سیاستگذاری دقیق در خصوص صادرات و واردات داشته باشیم.
وزیر جهاد کشاورزی در پایان گفت: وزرات جهاد کشاورزی به دنبال سنددار کردن مزارع کشاورزی است تا کشاورز ما بتواند با سند خود وام گرفته و مشکل ضامن نداشته باشد؛ همچنین عقد قرارداد با کشاورز برای انتخاب نوع محصول تولیدی خود در سال زراعی جاری از ضروریات این حوزه است.
منبع : راه دانا